2007

GODINA OSNIVANJA UDRUŽENJA

2013

GODINA OSNIVANJA ŠKOLE TRČANJA

2014

GODINA OSNIVANJA RUNNING TOURS

Udruženje Marathon Sarajevo

Udruženje Marathon Sarajevo postoji od 2007. godine, ali naša želja da promovišemo zdrav način života, uz istovremeno građenje zdravijeg i aktivnijeg društva, je postojala i mnogo ranije.

Kao organizacija, nudimo jedinstvenu kombinaciju organizacijskih sposobnosti i dugogodišnjeg iskustva u trčanju na svim nivoima, tako da smo u mogućnosti da potpuno razumijemo potrebe naših partnera kao i potrebe rekreativnih trkača. Naše ključno osoblje je visoko obrazovani menadžerski kadar, koji u svojim dnevnim poslovnim aktivnostima upravlja timovima i budžetima, ali su to ujedno i trkači koji pretrče na individualnom nivou preko 3000 km godišnje i imaju izrazito jaku želju da doprinesu stvaranju boljeg društva.

Od 2013. godine, organizujemo i utrku za djevojke pod nazivom “Djevojke na trčanju” (“Girls on the Run”). Pokrenuli smo i Školu trčanja Klix u okviru koje je, kroz pet generacija upisanih polaznika, preko 400 početnika bilo spremno da istrči Sarajevski polumaraton kao i brojne druge utrke nakon šest mjeseci treninga. Naša Škola trčanja predstavlja odličnu priliku da budete u formi cijele godine i da se oslobodite stresa, uz odlično društvo i puno zabave.

Prvi smo u BiH i u uvođenju usluge Running Tour aktivnosti u Sarajevu. Svi koji žele kombinovati treninge trčanja uz posjetu znamenitostima Sarajeva nas redovno kontaktiraju. Humanitarni aspekt u svim našim aktivnostima je izrazito važan i svaka utrka koju organizujemo sadrži i humanitarnu dimenziju za isticanje socijalne odgovornosti.

Projekti, odnosno utrke koje organizujemo, obilježavaju Međunarodni dan bez automobila, Svjetski dan zaštite okoliša, Dan Evrope, mjesec svjesnosti o autizmu i druge važne datume, te predstavljaju odlične prilike za zdrav i aktivan život.

Svi naši projekti su otvoreni za sve. Dobrodošli su profesionalni i rekreativni trkači, kao šetači i početnici u trčanju.

Vidimo se na startu 🙂

VIZIJA

Vizija naše organizacije je da 2025. postanemo regionalni lider u organizaciji masovnih uličnih utrka, te promocijom trčanja i sportskog načina života doprinesemo izgradnji zdravijeg i boljeg društva.

MISIJA

Naša misija je da organizujemo utrke i kreiramo inovativne sportske društveno odgovorne događaje koji inspirišu, zbližavaju i osnažuju pojedinca i društvo, da promovišemo zdrave načine života kroz sport i rekreaciju u pozitivnom i prijateljskom okruženju, te da potičemo pomicanje vlastitih granica u atmosferi povjerenja i podrške.